Dofí

Conquistador dels mars i oceans abans de convertir-se en fidels companys dels marins. Els dofins, animals molt estimats, formen part de l’univers familiar de l’home, que reconeix la seva capacitat per gestes extraordinàries, però ara ha de protegir-los contra els depredadors de tot tipus, inclòs l’home!

És un magnífic exemple d’evolució adaptativa de mamífer terrestre que adopta una forma de vida exclusivament marina i adquireix la forma de peix.

D’aspecte robust, de color gris beix. Els dofins tenen un bec molt marcat i una aleta dorsal falciforme.

El dofí és un animal sociable i intel·ligent que en la seva adaptació a la vida marina ha desenvolupat un sistema de percepció i orientació anomenat “ecolocalització” semblant, encara que més complet, al so empleat a la navegació; el dofí emet sons que al xocar amb algun obstacle, reflecteix un ressò que l’animal capta i proporciona informació del medi que el rodeja.

Solen viatjar en bandades en les quals hi ha una gran cohesió i no és difícil veure’ls a la proximitat dels vaixells. Els dofins mulars constitueixen grups de 10 (forma costanera) a 25 (forma d’alta mar). No és estrany que es reuneixin cents d’exemplars, sobretot en el Pacífic tropical.

Crien solament cada 2 o 3 anys, ja que el seu període de lactància dura d’un any i mig a dos.

Els seus grans enemics són la pesca amb xarxes a la deriva, la contaminació, i els trastorns acústics produïts per les embarcacions.

Animals Marins

Amèrica del Nord

Oceans i mars

Piscívoro

Nom Científic

Tursiops truncatus truncatus

Nom Comú

Delfín mular

Pes

150-200 kg.

Mida

Pueden llegar a medir los 4 metros.

Estat de conservació

Preocupació menor

Compra online

Close